Vabilo na delavnici o managementu mestnih središč v Črnomlju in Škofji Loki

Otroški poletni gledališki vrtiljak
julij 4, 2016
Delavnici o mestnih središčih (TCM) poželi veliko zanimanja
avgust 29, 2016

Vabilo na delavnici o managementu mestnih središč v Črnomlju in Škofji Loki

V Črnomlju in Škofji Loki bosta potekali delavnici o oživljanju mestnih središč oziroma managementu mestnih središč. S podporo SPIRIT Slovenija, javne agencije in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) bo Zavod Koper Otok v sodelovanju z Mestno občino Koper predstavil dobro prakso sodelovanja mestnih podjetnikov in občinske uprave.

TCM izobraževanje naslovnica

Dolgoletnim prizadevanjem številnih občin za spodbujanje drobnega gospodarstva v mestnih središčih in s tem oživljanjem mestnih jeder se je letos pridružila tudi država. SPIRIT Slovenija, javna agencija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) , želita tudi s spodbujanjem izobraževanj in delavnic dobre prakse upravljanja mestnih središč iz lokalnega okolja prenesti na nacionalno raven .

Na tem področju se je kot primer dobre prakse uveljavil koprski model sodelovanja med občinsko upravo in lokalnimi trgovci in gostinci iz mestnega jedra, ki so združeni v Zavod Koper Otok. Slednji povezuje že preko 55 večinoma manjših podjetij, ki v sodelovanju z Mestno občino Koper izvajajo številne aktivnosti, s katerimi se v mesto privablja vedno več obiskovalcev.

Ponudniki iz mestnih središč in predstavniki lokalnih javnih institucij lahko na izobraževanju in delavnici spoznajo razvoj pristopov k oživljanju mestnih jeder, primere managementov mestnih središč iz tujine in predvsem obstoječe primere dobrih praks iz Slovenije. Z delavnicami se želi spodbuditi povezovanje in mreženje med manjšimi ponudniki znotraj mestnih jeder, kakor tudi njihovo kolektivno sodelovanje z občinskimi upravami pri upravljanju živih in živahnih mestnih središč.

Naslednji delavnici bosta potekali v:

–          Črnomlju, v torek, 23. avgusta 2016, ob 14:30, v sejni sobi Občine Črnomelj, in v

–          Škofji Loki, v četrtek, 25. avgusta 2016, ob 11:00, v veliki sejni dvorani Občine Škofja Loka.

Udeležba na delavnici je ob finančni podpori MGRT in SPIRIT Slovenija, javne agencije, brezplačna, zaradi omejenega števila prostih mest pa je potrebna predhodna prijava na e-mail naslov Zavoda Koper Otok: koper.center@gmail.com.

[button_icon icon=”book” url=”https://www.koperotok.si/wp-content/uploads/2014/01/Vabilo-MMS-delavnica-Črnomelj-23_8_2016.pdf” blank=”true” size=”middle”]Vabilo – delavnica MMS v Črnomlju, 23. 8. 2016[/button_icon]

[button_icon icon=”book” url=”https://www.koperotok.si/wp-content/uploads/2014/01/Vabilo-MMS-delavnica-Škofja-Loka-25_8_2016.pdf” blank=”true” size=”middle”]Vabilo – delavnica MMS v Škofji Loki, 25. 8. 2016[/button_icon]