Zavod Koper Otok in kontakt

Zavod Koper Otok združuje trgovce, gostince in ostale ponudnike starega mestnega jedra Kopra.

V zadnjih letih smo priča pospešenemu izumiranju starih mestnih jeder in zato se je pojavila potreba po povezovanju in mreženju med ponudniki, ki so stopili skupaj, da obrnejo ta trend. Glavni cilj Zavoda Koper Otok je oživitev centra. Prelepe, zgodovinsko in arhitekturno bogate stare ulice želimo ponovno obuditi in jim dati več življenja, tudi z izboljšanjem ponudbe in dogajanja.

V navalu novih brezosebnih nakupovalnih središč želimo obiskovalcem pokazati dodano vrednost nakupovanja v manjših in prijaznejših trgovinah, kjer velikokrat obstaja družinska podjetniška tradicija in kjer lahko vsaka stranka pričakuje posebno pozornost in bolj osebne odnose. Butične trgovine dajejo mestom dušo, jih delajo privlačnejše in zanimivejše. Koper ima bogato zgodovino in tradicijo trgovanja. Kot nekdanje glavno mesto Istre in eno najpomembnejših beneških provincialnih mest, je bilo naše mesto pomembno trgovsko stičišče, ki je povezovalo Mediteran s Srednjo Evropo. To tradicijo nadaljujejo in negujejo mestni trgovci še danes.

Kot odgovor za oživljanje mesta in podporo lokalnim trgovcem in drugim ponudnikom v Zavodu Koper Otok vidimo mreženje in povezovanje, tako med samimi trgovci znotraj Kopra kakor tudi z Mestno občino Koper. S skupnimi aktivnostmi in vzajemno promocijo med pridruženimi podjetji želimo ustvariti prostor, ki ne bo prijetnejši le za nakupovanje, temveč tudi za življenje na splošno.

Ste podjetje in bi želeli sodelovati v skupnih aktivnostih za oživljanje mestnega jedra?

Pridružite se Zavodu Koper Otok! Članstvo je odprto vsem podjetjem, ki opravljajo dejavnost v starem mestnem jedru.

Pošljite nam sporočilo!