Sladko na odprtem – uspešna dobrodelna akcija Zavoda Koper Otok in slaščičarjev

Miklavžev sejem 2014 – razpis
oktober 17, 2014
Modna revija na Kidričevi ulici!
oktober 28, 2014

Sladko na odprtem – uspešna dobrodelna akcija Zavoda Koper Otok in slaščičarjev

V torek 21. oktobra 2014 je na Župančičevi ulici v Kopru, pred Čokoladnico Da Ponte, potekala dobrodelna in kulinarična prireditev Sladko na odprtem, kjer so slaščičarji zbrali 630 evrov za mladino z Downovim sindromom.

Na prireditvi so se udejstvovali Slaščičarna Dehar, restavracija Rizibizi in pobudnik prireditve Čokoladnica da Ponte. Pripravili so slaščičarske delavnice, kjer so neposredno na ulici predstavili peko piškotov, pripravo čokoladne torte in pripravo sladice z zelenjavo. Ob tem je potekala dobrodelna prodaja teh istih slaščic, po katerih je bilo ogromno povpraševanja. Sladkosnedi in dobrodelni mimoidoči so z nakupi slaščic in skupaj s prispevkom tudi samih sodelujočih slaščičarjev donirali kar 630 evrov, zbranih v le nekaj urah na ulici pred čokoladnico. Zbrana sredstva so bila podarjena društvu Planet 47, ki deluje z otroci in mladino z Downovim sindromom.

Prireditev je zjutraj z odlično in neverjetno energično plesno točko otvorila Eva Pirnat, varovanka Planeta 47. Sledile so zanimive slaščičarske delavnice, ki so se umetniško zaključile z ustvarjanjem čokoladnih slik. Prava posebnost prireditve je bila končna licitacija velikega piškota, ki ga je pripravila slaščičarna Dehar. Tako imenovani mega piškot je dosegel ceno 50 evrov, ponosna lastnica piškota pa je postala Lara Pirc, znana Obalna radijka in voditeljica.

Zavod Koper Otok, ki združuje preko 50 trgovcev in gostincev iz centra Kopra, se zahvaljuje slaščičarni Dehar, restavraciji Rizibizi in še posebej soorganizatorju Čokoladnici Da Ponte za sodelovanje in pripravo vseh dobrot. Prav tako gre zahvala vsem obiskovalcem in kupcem dobrodelnih slaščic, ter predvsem Evi Pirnat za izjemen nastop. Prireditev so omogočili tudi Radio Capris z medijsko podporo, podjetje Podravka kot sponzor ter Mestna občina Koper.